Häfele'den İlham Veren Tasarımlar!

Häfele’nin bu farklı yaşam tarzlarından yola çıkarak oluşturduğu yepyeni mutfak ve banyo konseptleri, bu yıl da üreticilerin ilham kaynağı olacak.

30 yaşlarında teknoloji tutkunu bir çift misiniz; yoksa hafta sonu davetlerinden vazgeçemiyor musunuz? Kendinizi farklı ve sıra dışı olarak mı tanımlarsınız; torunlarla huzurlu bir hayatı tercih edenlerden misiniz? İşte Häfele’nin bu farklı yaşam tarzlarından yola çıkarak oluşturduğu yepyeni mutfak ve banyo konseptleri, bu yıl da üreticilerin ilham kaynağı olacak.

“Mutluluğa açılan kapılar” sloganıyla mekanlara tarz, konfor ve işlevselliği aynı anda sunan Häfele, en yeni renk ve konseptlerini 21-25 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen “Yapı Fuarı”nda tüketicilerle buluşturdu. Kullanıcıların farklı yaşam tarzları ve taleplerinden yola çıkarak hazırladığı banyo ve mutfak konseptleriyle mobilya üreticilerine ilham veren Häfele, menteşe ve aksesuarların yardımıyla tasarımda harikalar yaratılabileceğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Renklerin Dili Yaşam Tarzıyla Birleşiyor

Minimalist ve modern tarza sahip genç ve teknolojik çiftlere siyah ve mat aksesuarların kullanıldığı “Manhattan” konsepti öneriliyor. Ayrıcalık hissini en üst perdeden yaşatan bir mekan... Kelimenin tam anlamıyla metropolitan. Beklentiler asla sıradan değil. Yaşamdan hep daha fazlasını bekleyen ve azla yetinmeyenler için tasarlandı. Mat beyaz ve meşe tonları dengeleyen siyah mat kiler sistemleri, ince siyah kulplar ve siyah çekmece içi düzenleyiciler hem farklı hem de şık bir görünüm kazandırıyor.

Yatay çizgilerle incecik bölümlenmiş parlak siyah hacimler ölçülü ve dengeli. Ada tipi pişirme alanı ve tezgah, hazırlıktan sunuma yemek yapmayı sanata dönüştürenler için... Teknolojiyi mutfağın merkezine taşıyan her tasarımın arkasında uzmanlık ve derin bir bilgi birikimi var. Derin çekmeceleri, dünyayı sığdıran kiler sistemleri, stor dolaplarıyla “hayata daha çok yer açan” geniş bir depolama alanına sahip. Yukarı doğru açılan dokunmatik cam kanatlar, parlak siyah camdan kayar kapaklarla mükemmel bir uyum içinde.

Yine genç, dinamik ve cesur çiftlere parlak kromun şıklığıyla zenginleştirilen, yeniden doğuşu simgeleyen “Lotus” tasarımı sunuluyor. Saf, duru ve su gibi akıcı... Mutfağın her köşesi, derin bilgi, güçlü form duygusu ve ileri teknolojiyle biçimlendi. Ne istediğini bilen, çizgisi net, modern klasikleri genç ve dinamik bir yaklaşımla dönüştüren yeni nesil bir ailenin mutfağı. Gizli mavi ışıklarla canlanan beyaz dolaplar, parlak krom rengi aksesuarlarla göz alıcı bir kontrast yaratıyor. Yuvarlak dönüşlü ve panjur kapaklı T dolap, tek bir hareketle yana doğru zarifçe açılıyor. Şık, kullanışlı ve düzenli. Tezgah altı ve tezgah üstü kiler sistemleri, TV lift dahil, teknolojiyi mobilyaya entegre eden bütün çözümler, sessizce ve bir saat gibi mükemmel çalışıyor. Mutfak yemeğin, sohbetin ve dostlukların paylaşıldığı ortak keyif alanlarıyla tam da evin merkezine yerleşiyor.

40’lı yaşların başında ve sıra dışı yaşamayı sevenlerin mutfağı ise parlak bakırın ağırlıkta kullanıldığı “Terranova”. Tüm dünyada yeniden konuşulmaya başlanan bakır, modern yaşam alanlarına görkemli bir dönüş yapıyor. Artizanal dokunuşlar ve yüksek teknolojiyle yeniden yaratılan bakır, armatürden aksesuara bu kez en yalın hali ve en modern formlarıyla karşınızda. Bakır ışıltıları, parlak siyah, parlak beyaz ve isli çamdan oluşan renk paleti, sıcak ve göz alıcı. Geçmişin kodlarıyla yüklü ama tümüyle yeni bir trendin müjdecisi. Yalın, modernist ama eskinin değerini de yücelten stil, mutfağın ruhunu ve karakterini yaratıyor. Siyah dokunmatik cam kanatlar ve geometrik filigranlı kayar kapaklarıyla mutfak, ezberleri bozan, sıra dışı bir görünüme sahip. Kiler sistemi, tezgah altına gizlenen açılır masa, işlevsel depolama alanları, dostlarla paylaşılan anlara mutluluk ve keyif katıyor.

Häfele’nin 60’larında ve doğal yaşamı sevenler çiftler için hazırladığı ve antik bronz şıklığıyla birleştirilen “Toscana” konsepti ise bohem ruhları temsil ediyor. Akdeniz’in bohem ruhu, güneş ve bağbozumu zamanlarının renkleri bu mutfağa hayat veriyor. Köklerine bağlı ama bir o kadar da yeni. Gelip geçici değil, zamana karşı koyan bir stil. Derin çekmeceleri, ada tipi dolabı, büyük bir aileye yetecek geniş kileri, hareketli baharat dolabı, şarap ve kahve köşesi ile yaşam dolu. Cam dolap kapaklarıyla, geleneksel kır evi mutfağının yepyeni bir yorumu. Çizgisiyle tanıdık ve sıcak gelen bir görünümün arkasında, hayatı kolaylaştıran, yüksek teknoloji ürünü “akıllı” aksesuarlar gizli. Renk paletinde, antik bronzun sıcak sarı rengi, terracotta ve doğal travertenin farklı tonlarına karışıyor. Yaşanmışlığın izleri, egzotik ülkelere yapılan seyahatlerden kalan objeler, mekanın en değerli köşesinde.

Menteşe ve aksesuarlarla işlevselliği daha da artırılmış derin çekmeceler, tezgah altı ve üstü geniş kiler sistemleri, tek bir hareketle açılan yuvarlak dönüşlü ve panjur kapaklı dolaplar, teknolojiyi mobilyaya entegre eden tüm çözümler de yine tüketicilerin yaşam tarzı ve ihtiyaçlarına göre farklılaştırılmış olarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Sadece zevkleri değil ihtiyaçları da göz önünde bulunduran Häfele, yaşamı kolaylaştıran ve güzelleştiren detayları sizler için sunuyor.

manhattan-mutfak

manhattan-mutfak-kiler